جبهه جهانی مستضعفین - رویکردهای تحلیلی و روانی بنگاه های تبلیغی غربدر مورد خروج احتمالی آمریکا از برجام
۱- استفاده دو گانه ترامپ از برجام برای فشار بر ایران و پایبندی به شعارهای خود
۲- مبهم کردن برجام در جهت امتیاز گرفتن از ایران
۳- استفاده دوگانه ترامپ از برجام- فشار در جهت تهدید نظامی علیه ایران
۱- استفاده ترامپ از برجام برای فشار بر ایران
استفاده از برجام برای چانه زنی درباره برنامه موشکی/تنها راه نجات برجام مذاکره درباره برنامه موشکی/ترامپ مرد عمل است تا حرف!/فراهم کردن برجام۲ توسط ترامپ با عدم پایبندی ایران/ راهبرد ترامپ کشاندن دوباره ایران به میز مذاکره است/برجام با تمام نقایصش به نفع آمریکاست/برجام به نفع اسراییل است/ منفعت دوگانه آمریکا از برجام
– لس انجلس تایمز: حقیقت این است که برجام با وجود نقایصش به وضوح به نفع آمریکاست. آمریکا و متحدان آن باید احتمال تعامل با ایران در مذاکرات بابت تمدید زمان توافق با اعمال محدودیت در برنامه موشکی بالستیک در نظر بگیرد.
– بی بی سی: مذاکره درباره برنامه موشکی و منطقه راه نجات برجام است.
– سی ان ان: ترامپ با تایید نکردن برجام تصمیم گیری در مرود آن را به کنگره واگذار کرده است. به این ترتیب وی می تواند ضمن راضی کردن هوادارنش که برجام را پاره خواهد کرد از زیر تصمیم نهایی برای خروج از این توافق بین المللی شانه خالی کند.
– بی بی سی: ترامپ قصد دارد با پاس دادن سرنوشت برجام به کنگره انها شرایطی را برای نسخه دوم برجام فراهم کنند؛ یعنی برای بازرسی از مراکز نظامی ایران، رفع محدودیت های زمانی اجرای برجام و نیز برنامه موشکی این کشور.
– لس آنجلس تایمز: راهبرد ترامپ برای به میز مذاکره کشاندن ایران از طریق تهدید به لغو برجام بیهوده است؛ چرا که ایران با آمریکا مذاکره کرده است. ترامپ می خواهد با فشار برا ایران جلوی ضرر حاصل از عدم اعتراف به اشتباهش درباره لغو برجام به عنوان وعده انتخاباتی را بگیرد اما بهتر است وی مصلحت کشور را مقدم شمارد.
– نیویورک تایمز: ترامپ نباید برجام را پاره کند. حقیقت این است که برجام با تمام نقایصش به وضوح به نفع آمریکاست.
– شبکه سی ان ان: آمریکا به دنبال آن است که هم از منافع برجام در راستای توقف برنامه هسته ای ایران بهره ببرد و هم با تحریم های غیرهسته ای فشارها علیه تهران را به سطحی حتی بالاتر از زمان قبل از توافق برساند.
– دن شاپیرو(سفیر سابق آمریکا در اسراییل): نظر اکثر مقامات فعلی و سابق اسراییل این است که برجام به نفع تل آویو است.
۲- مبهم کردن برجام در جهت امتیازگرفتن از ایران
ترامپ از برجام خارج نمی شود/ خروج از برجام واشنگتن را وارد بحران می کند/سردرگمی برجام با تصمیات ترامپ/همراهی اروپا و آمریکا با مبهم نگه داشتن برجام/ آیا ایران جام زهری دیگری را خواهد نوشید؟
– گویا نیوز: ترامپ از برجام خارج نخواهد شد و آن را نیز تایید نخواهد کرد. نتیجه برجام برای ایران، ترسیدن شرکای تجاری و فراتدریجی آنها خواهد بود.
– نیوزویک: ترامپ به این موضوع پی برده که لغو برجام به منزله شکست دیپلماتیک خواهد بود.خروج از برجام به معنای صدور دوباره تحریم ها علیه ایران است. با این حال ماندن در برجام و تاکید بر اینکه ایران به برجام پایبند نبوده دارای ریسک بالایی است.
– لس آنجلس تایمز: با عدم پایبندی ایران به برجام توسط ترامپ و عدم قبول پیروی ایران از توافق و کشاندن این موضوع به کنگره وضعیت توافق کنونی سردرگم می باشد.
– دیلی بیست: دیپلمات های باتجربه هشدار می دهند عدم رای اعتماد ترامپ به برجام، “بحرانی” است که پیامدهای منفی آن برای آمریکا فراتر از موضوع ایران خواهد بود.
– بی بی سی: هیأت حاکمه آمریکا بر خلاف دوران اوباما یکپارچه علیه ایران شده است. در خصوص موضوع خروج از برجام، یک دسته از سناتورها معتقدند آمریکا باید از برجام خارج شود. دسته دیگر استدلال میکنند که باید آنقدر به ایران فشار آورد که خودش برجام را ترک کند. در این میان فقط دو سناتور از حفظ برجام دفاع میکنند. هدف از برجام، «مهار ایران» بوده و نه صرفا مهار برنامه هستهای این کشور؛ درنتیجه آمریکا تلاش میکند تا با تجدیدنظر در برجام، برنامه موشکی و رفتار منطقهای ایران را تغییر دهد. اروپا نیز مجبور خواهد بود در صورت تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، با ترامپ همراه شود.
– رادیو زمانه: در آنچه به ایران و برجام مربوط است، در نگاه اول بین مکرون و ترامپ اختلافنظر مشاهده میشود، اما اگر دقیقتر سخنان ایندو را بررسی کنیم، درمییابیم که در هدف چندان از هم دور نیستند. ایده تکمیل برجام -چیزی که از سوی فرانسه مطرح میشود- به این معنی است که رژیم ایران باید “جام زهر” دیگری را سرکشد: هم دست از بخش مهمی از برنامه موشکی خود بردارد و هم در مورد غنیسازی در آینده به عقبنشینیهای جدید دست بزند.
۳-استفاده دوگانه ترامپ از برجام- فشار در جهت تهدید نظامی علیه ایران
احتمال درگیری ایران و آمریکا افزایش یافته است/ترامپ از طریق برجام آماده معرکه گیری با ایران شده است/استفاده از ابزارهای مختلف برای فشار بر ایران/استفاده از برجام برای فشار بیشتر بر ایران
– رای الیوم: ترامپ می خواهد به بهانه عدم پایبندی ایران به توافق هسته ای از این توافق خارج شود. این تصمیم به معنای اعلام جنگ است زیرا بار دیگر می خواهند تحریم های اقتصادی را علیه ایران اعمال کنند و در پاسخ ایران نیز غنی سازی اورانیوم را از سر خواهد گرفت و با توجه به پایان جنگ علیه تروریسم احتمال درگیری نظامی بیش از هر زمان دیگری است.
– بلومبرگ: از آنجا که پرونده داعش در آستانه بسته شدن است؛ رقابت سیاسی میان ایران و آمریکا هم شدت گرفته؛ لذا ترامپ از طریق برجام آماده معرکه سیاسی با ایران شده است؛ چرا که با شکست داعش، نیروهای شیعی در عراق تحمل حضور نیروهای آمریکایی را ندارند و در نهایت آنها را بیرون خواهند کرد. به همین دلیل ترامپ به پیشواز این مساله رفته است.
– دنیس راس» در روزنامه وال استریت ژورنال : آمریکا نیازی ندارد و نباید به خواستههای ایران تن در دهد اما دولت ترامپ نباید تحت توهم قرار بگیرد که اروپاییها به راحتی شرایط او درباره برجام را میپذیرند.اروپاییها خواهان نگه داشتن آمریکا در توافق هستهای با ایران هستند، اما کاخ سفید اگر میخواهد عدم پایبندی ایران را ثابت کند، باید پتانسیلها و محدودیتهای اهرم فشار خود را در نظر گیرد.
– «عاموس یادلین» رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی: به جای تلاش برای پایان دادن به توافق هستهای در حال حاضر، آمریکا بهتر است ایران را از طریق تهدید به خروج از توافق در زمانی استراتژیکتر، تحت فشار بگذارد.
– مارک دوبوویتز: باید از همه ابزارهای در دسترس از فشار مالی، تحریم هایی خارج از چارچوب توافق هسته ای و نیروی نظامی برای عقب نشاندن اقدامات خصمانه ایران در منطقه استفاده کرد.
-iuvmpress