محمد مظهری کارشناس غرب آسیا در گفتگو با جبهه جهانی مستضعفین در خصوص چگونگی قدرت گرفتن رژیم آلسعود در عربستان گفت: " بعد از فروپاشی عثمانیها، کشورهای مختلف عربی با نقشه طراحی شده توسط انگلیس و برخی استعمارگران به کشورهای کوچکی تبدیل شدند و وهابیت در عربستان از همان ابتدا با سیاست اختلاف افکنی بین شیعه و سنی روی کار آمد. "
* رژیم آلسعود و سیاست تفرقه افکنی بین شیعه وسنیمظهری درباره تاریخ جنایات رژیم آلسعود علیه مسلمانان منطقه افزود:" عربستان همواره خود را در رقابت با ایران میبیند و در این رقابت خودش را طرف شکست خورده میداند.
از سویی دیگر عربستان با مشکل عدم مشروعیت رو به روست و در واقع کشوری است که بیشتر با نام یک خانواده شناخته میشود تا یک کشور و سیاست کلی آل سعود تا قبل از روی کار آمدن ملک سلیمان نیز تفرقه افکنی بین شیعه و سنی بوده به طوریکه مثلاً در یمن ۴۰۰ مدرسه با گرایش وهابیت توسط عربستان پشتیبانی میشود و برای شکست حوثیها هزینههای هنگفتی صرف تبلیغات و کانالهای تلویزیونی وهابی میشود.
ما هر روزه شاهد افزایش این تفرقه افکنیها توسط آلسعود به خصوص در میان کشورهای عربی منطقه و حتی در ایران هستیم، در کشور ما با وجود عدم دخالتهای مستقیم؛ ولی خیلی ترورهایی که در مناطق مختلف انجام میشود، تحت تعلیمات وهابیت و بر اثر تحریک آنهاست.
در کل عربستان در تمام منطقه به دنبال اختلاف افکنی مذهبی برای حکومت گستردهتر است."
* رابطه رژیم صهیونیستی و عربستان در حمله به یمن را چگونه میبینید؟کارشناس غرب آسیا درباره رابطه رژیم صهیونیستی و عربستان مخصوصاً در جنگ یمن بیان داشت: "عربستان دو جزیره تیران و صنافیر در دریای سرخ دارد که توسط اسراییل اشغال شده است که عربستان وانمود میکند که این موضوع را به فراموشی سپرده است.
اسراییل و عربستان در قضیه یمن به نوعی با هم همکاری امنیتی دارند و آل سعود در تلاش است تا ثابت کند که حوثیها فقط دشمن این کشور نیستند و در صورت قدرت یافتن میتوانند به حزبالله دیگری در منطقه تبدیل شوند و همین امر میتواند امنیت این دو جزیره را که اکنون مرکز عملیاتی و نظامی اسراییل است به خطر بیاندازد و آمریکا و اسراییل ازهمین دو جزیره بمباران یمن را مدیریت میکنند.
از سویی دیگر عربستان که پس از حادثه ۱۱ سپتامبر از طرف آمریکا متهم شده بود و روابط بین آلسعود و آمریکا را در حال تضعیف میدید، تصمیم گرفت با لابی اسراییلی این روابط را تحکیم بخشد و با یک توافق ضمنی از یکسو عربستان قضیه فلسطین را کمرنگ جلوه میداد و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی روابط آمریکا و عربستان را تحکیم میبخشید.
روند این توافق در جنگ ۳۳ روزه ادامه داشت تا جاییکه مفتیهای عربستان رسماً اعلام کردند کمک به حزبالله حرام است و حتی برای ریشهکن شدن حزبالله به اسراییل کمک مالی هم میکردند.
در مصر هم با وجود روی کار بودن دولت محمد مرسی، السیسی را با کودتا روی کار آوردند و دولت مشروع را ساقط کردند تا به نوعی این بهار عربی یا بیداری اسلامی را خاموش کنند."
* آمریکای مدعی حمایت از آزادی و حقوق بشر به چه دلیل از رژیم سرکوبگر آلسعود حمایت میکند؟آمریکا در پی اجرای پروژهای برای تقسیم بعضی کشورها غرب آسیا مانند عراق و یمن به بخشهای سنی و شیعه یا عرب و کرد است و در مسیر اجرای این پروژه به این نتیجه رسیده است که دخالت مستقیم به نفعش نبوده و باید این پروژه را با عاملیت کشور دیگری مثل عربستان پیش ببرد.
* دلایل اهمیت عربستان برای آمریکا چیست؟عربستان از این رو برای آمریکا و کشورهای غربی مهم است که غربیها به شدت خود را وابسته به نفت این کشور و سرمایههایش در بانکهای غربی میدادند و این همه منفعتی که از حمایت عربستان نصیبشان می شود خود مانعی است بر سر راه طرح بحثهای حقوق بشری تا جاییکه چندی پیش که یکی از کشورهای غربی به بحث حقوق بشر در یمن اشاره کرده بود با عکس العملی تند مواجه شده و این کشور از ادامه این مباحث منصرف شد."